В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • Неограничен пробег (освен ако не е предвиден лимит на километрите за определена оферта)
 • Застраховка „Гражданска отговорност”
 • Пътна такса – винетка за територията на Република България
 • CDW – ограничаване на отговорността при щета до размера на депозита. Важи при представянето на протокол от КАТ. Не важи при употреба на наркотици, алкохол или други упойващи средства, както и при неспазването на закона за движение по пътищата
 • TP – ограничаване на отговорността при кражба до размера на депозита. Важи само при представянето на протокол от КАТ и връщане на документите и ключовете на наетия автомобил
 • Заместващ автомобил при технически проблем
 • ДДС 20%

ОБЩИ УСЛОВИЯ

Изисквания към наемателя:

Наемателят е длъжен да представи валидно свидетелство за управление на МПС най-малко от 3 години и син талон. Минимална възраст на шофьора – 23 години, необходими документи (лична карта, паспорт и кредитна карта). Наематели под 23 години заплащат такса “Млад шофьор”, в размер от 6 €/ден и двоен депозит.

Период на наема:

Минимален наемен период 24 часа. При закъснение за връщане на автомобила след изтичане на договора за наем без предупреждение, клиентът се таксува както следва: до 1 час – безплатно; 1-4 часа – половин наемен ден; над 4 часа – цял наемен ден, над 8 часа – 3 наемни дни.

Начин на плащане и депозит:

При направата на резервация можете да извършите частично предплащане (30% от крайната цена) или пълно предплащане с кредитна/дебитна карта, банков превод. Ако е извършена частична предплата, Наемателят трябва да заплати оставащата сума при наемането на автомобила. Възможните методи за плащане са Visa, МasterCard, Maestro, банков превод или плащане в брой. При наемането на автомобила, Наемателят е длъжен да остави депозит с дебитна или кредитна карта (Visa или MasterCard) издадена на негово име. След изрично потвърждение от страна на Наемодателя, Наемателят може да остави дължимия депозит в брой или с банков превод, като изискваният размер депозита се увеличава със 100%. Наемодателят си запазва правото на отказ на депозит в брой.

Клас автомобил
SIPP код
Депозит
с кредитна карта
Депозит
в брой
EDMR, EDAR200 €400 €
IVMR, FWMR, IDMR250 €500 €
IDAR, IVAR, FDAR, ETMR300 €600 €
GWAR400 €не се прилага
LDAR, UDAR500 €не се прилага


 При излизане в чужбина, наемателят заплаща двоен депозит.

Процедура по авторизация и анулиране на авторизация по кредитна/дебитна карта:

В деня на получаване на автомобила, сумата за депозита се блокира /авторизира/ по Вашата кредитна/дебитна карта, а след това се разблокира /анулиране на авторизацията/ веднага щом колата е проверена при връщането й.

Застраховки:

·         Super CDW+TP – Такса “Освобождаване от отговорност при щета/кражба”: Сключва се срещу допълнително заплащане по желание на клиента и го освобождава напълно от отговорност в случай на щета или кражба. Важи при предоставяне на документ за щетата/кражбата от КАТ и при задължителното връщане на документите и ключовете на автомобила. Не важи при нанесени щети по гуми, джанти, стъкла, шаси и интериор.

·         AI – “Допълнителна застраховка”: Сключва се срещу допълнително заплащане по желание на клиента и го освобождава от отговорност в случай на щети по гуми, джанти, предно стъкло и шаси. 

·         RELAX Insurance – “RELAX застраховка”: Включва всички изброени по-горе (Super CDW+TP и AI).

 RELAX Insurance / RELAX застраховка:

Сключва се срещу допълнително заплащане по желание на клиента и дава следните права:

 • Възстановяване на депозита в случай на щета или кражба, включително и при щети по гуми, джанти, стъкла и шаси.
 • Заместващ автомобил при щета, пожар или кражба (предоставя се в най-близкия офис на фирмата).
 • Безплатна пътна помощ при щета или пожар територията на Р. България.
 • Освобождава от заплащане на административна такса при инцидент.

Моля отбележете:

При заплащане на “Full Insurance”, клиентът получава пълно освобождаване от отговорност, само при представянето на протокол от КАТ, връщане на ключовете и документите на автомобила и не важи при употреба на алкохол или упойващи вещества. В случай, че клиентът не предостави изискуемите документи от КАТ за ПТП – заплаща пълния размер на щетите, както и броя дни до пълното възстановяване на автомобила. В случай, че клиентът не предостави необходимите документи от КАТ, при кражба или тотална щета, той е отговорен и заплаща пълната застрахователна стойност на автомобила. Закупуването на „Full Insurance” не покрива частични липси, загуба на части или аксесоари и щети по интериора на автомобила (тапицерия, табло, седалки, облицовка на багажник и др.). Изгубени документи, панел на касетофон, CD, рег. номер, GPS навигация или ключове на автомобила се таксуват по официална ценова листа налична в офисите на фирмата. 

При незаплащане на “Full Insurance”/„Пълна Застраховка“ в случай на щета се начислява еднократна административна такса в размер на 40 € + такса по официална ценова листа, налична в офисите на фирмата.

Гориво:

Автомобилът се предоставя с пълен резервоар. При връщане на автомобила с непълен резервоар, клиентът заплаща липсващото гориво на цена 1,50 €/л. и такса в размер на 10 €.

Еднопосочни наеми:

След предварителна заявка е възможна доставка или връщане на автомобила до друг град или офис на Car2GO Rent A Car и съседните държави. Примерни еднопосочни наеми:

Наемане  ВръщанеСумаНаемане  ВръщанеСума
София  Бургас100 €Бургас  Варна50 €
София  Варна100 €Бургас  Приморско35 €
София  Пловдив80 €Бургас  Созопол25 €
Бургас  Равда25 €Бургас  Китен35 €
Бургас Слънче Бряг25 €Бургас  Царево40 €
Бургас Карнобат30 €Бургас  Несебър25 €
Бургас Стара Загора100 €Бургас  Свети Влас30 €

Трансфер:

Примери за трансфери, извършвани от Car2GO Transfer Bulgaria:

ТрансферАвтомобил (1-3 места)Миниван (4-5 места)Минибус (6-8 места)
Летище София – Варна– €– €– €
Летище София – Банско75 €80 €98 €
Летище София – Боровец55 €65 €58 €
Летище София – Истанбул300 €380 €400 €
Летище София – Бургас135 €155 €250 €
Летище Бургас – Варна95 €105 €115 €
Летище Бургас – Слънчев Бряг/Несебър/Равда/Св.Влас31 €38 €48 €
 
 

Допълнителен шофьор и допълнително оборудване

За допълнителните екстри се прилага такса на ден, както следва:

ЕкстраЦена на денМаксимална Цена
Допълнителен шофьор1,50 €– €
Столче за бебе4,00 €50 €
Детско столче3,00 €40 €
Помощно детско столче (бустър)3,00 €40 €
Багажник за ски – ако е наличен5,00 €
Вериги за сняг2,50 € – автомобили
4,00 € – SUV
25 €
40 €
GPS навигация5,00 €75 €
Мобилен телефон и СИМ карта с включени минути
3G WiFi

Такса извънработно време: 

При наемане или връщане на автомобил извън работно време се прилага такса в размер на 20 €. Работно време: Понеделник – Неделя 09:00 – 18:00 часа. На официални празнични дни – Великден, Коледа (24.12, 25.12, 26.12), Нова Година (31.12, 01.01) се прилага такса – 09:00-18:00 ч – 20 €; 18:00-09:00 ч – 40 €. 

Допълнителни такси:  

При нанесени щети по автомобила, в следствие на ПТП, наемодателят начислява такса за административно обслужване при завеждане и отстраняване на щети с минимален размет от 40 €. Административна такса не се начислява при „Пълна застраховка“.

Условия за анулиране/промяна на резервация:

Потвърдена резервация може да бъде отказана/променена до 72 часа преди началото на наемния период, без начисляване на такси. При отказ/промяна на резервация, по-малко от 72 часа преди началото на наемния период, се начислява такса в размер на 15% от крайната наемна цена, но не по-малко от наемната цена на автомобила за 1 ден. Предплатената сума няма да бъде възстановена в случай на неявяване на Наемателя. Извършената предплата при направата на резервация ще бъде възстановена, в случай, че не може да бъде предоставен алтернативен автомобил.

Допълнителна информация:


След предварителна писмена заявка от страна на НАЕМАТЕЛЯ и писмено одобрение от страна на НАЕМОДАТЕЛЯ, могат да бъдат премахнати рекламните стикери от резервирания автомобил. Начислява се еднократна такса в размер на 20 €. Възможни са ограничения. Стикерите се отстраняват от служител на Car2GO Rent-A-Car Bulgaria. При неодобрено премахване на рекламното брандиране, се прилага такса в размер на 40 €. Ако премахването на рекламните стикери е причинило увреждания по боята или лака, допълнително се прилага такса съгласно утвърдената ценова листа на НАЕМОДАТЕЛЯ.

Гарантиране на клас:

Моля отбележете, че Car2GO Rent-A-Car не гарантира специфична марка и модел. Гарантирано е предоставянето на автомобил от същия клас, размер, брой врати, брой места. В случай, че резервираният автомобил не е наличен към датата на наемане, ще получите по-висок клас без доплащане.

Отстъпки:

Car2GO Rent-A-Car предоставя отстъпки на своите лоялни клиенти. След първата потвърдена резервация, Наемателят получава регистрация в сайта ни и следните отстъпки за следващи резервации:

 • След 1-ва потвърдена резервация – 3%
 • След 2-ра потвърдена резервация – 5%
 • След 3-та потвърдена резервация – 10%
 • След 6-та потвърдена резервация – 15%