Bulgarian (bg-BG)

Условия за наемане


 

В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • Неограничен пробег (освен ако не е предвиден лимит на километрите за определена оферта)
 • Застраховка „Гражданска отговорност”
 • Пътна такса – винетка за територията на Република България
 • CDW – ограничаване на отговорността при щета до размера на депозита. Важи при представянето на протокол от КАТ. Не важи при употреба на наркотици, алкохол или други упойващи средства, както и при неспазването на закона за движение по пътищата
 • TP – ограничаване на отговорността при кражба до размера на депозита. Важи само при представянето на протокол от КАТ и връщане на документите и ключовете на наетия автомобил
 • Заместващ автомобил при технически проблем
 • ДДС 20%ОБЩИ УСЛОВИЯ

Изисквания към наемателя:

Наемателят е длъжен да представи валидно свидетелство за управление на МПС най-малко от 3 години и син талон. Минимална възраст на шофьора – 23 години, необходими документи (лична карта, паспорт и кредитна карта). Наематели под 23 години заплащат такса “Млад шофьор”, в размер от 6 €/ден и двоен депозит.

Период на наема:

Минимален наемен период 24 часа. При закъснение за връщане на автомобила след изтичане на договора за наем без предупреждение, клиентът се таксува както следва: до 1 час – безплатно; 1-4 часа – половин наемен ден; над 4 часа – цял наемен ден, над 8 часа – 3 наемни дни.

Начин на плащане и депозит:

При направата на резервация можете да извършите частично предплащане (30% от крайната цена) или пълно предплащане с кредитна/дебитна карта, банков превод. Ако е извършена частична предплата, Наемателят трябва да заплати оставащата сума при наемането на автомобила. Възможните методи за плащане са Visa, МasterCard, Maestro, банков превод или плащане в брой. При наемането на автомобила, Наемателят е длъжен да остави депозит с дебитна или кредитна карта (Visa или MasterCard) издадена на негово име. След изрично потвърждение от страна на Наемодателя, Наемателят може да остави дължимия депозит в брой или с банков превод, като изискваният размер депозита се увеличава със 100%. Наемодателят си запазва правото на отказ на депозит в брой.

Клас автомобил
SIPP код

Депозит
с кредитна карта

Депозит
в брой

EDMR, EDAR

200 €

400 €

IVMR, FWMR, IDMR

250 €

500 €

IDAR, IVAR, FDAR, ETMR

300 €

600 €

GWAR

400 €

не се прилага

LDAR, UDAR

500 €

не се прилага


 При излизане в чужбина, наемателят заплаща двоен депозит.

 

Процедура по авторизация и анулиране на авторизация по кредитна/дебитна карта:

В деня на получаване на автомобила, сумата за депозита се блокира /авторизира/ по Вашата кредитна/дебитна карта, а след това се разблокира /анулиране на авторизацията/ веднага щом колата е проверена при връщането й.

Застраховки:

 • Super CDW+TP – Такса “Освобождаване от отговорност при щета/кражба”: Сключва се срещу допълнително заплащане по желание на клиента и го освобождава напълно от отговорност в случай на щета или кражба. Важи при предоставяне на документ за щетата/кражбата от КАТ и при задължителното връщане на документите и ключовете на автомобила. Не важи при нанесени щети по гуми, джанти, стъкла, шаси и интериор.
 • AI – “Допълнителна застраховка”: Сключва се срещу допълнително заплащане по желание на клиента и го освобождава от отговорност в случай на щети по гуми, джанти, предно стъкло и шаси. 
 •        RELAXInsurance – “RELAX застраховка”: Включва всички изброени по-горе (Super CDW+TP и AI).

 

 RELAX Insurance / RELAX застраховка:

Сключва се срещу допълнително заплащане по желание на клиента и дава следните права:

 • Възстановяване на депозита в случай на щета или кражба, включително и при щети по гуми, джанти, стъкла и шаси.
 • Заместващ автомобил при щета, пожар или кражба (предоставя се в най-близкия офис на фирмата).
 • Безплатна пътна помощ при щета или пожар територията на Р. България.
 • Освобождава от заплащане на административна такса при инцидент.

 

 

Клас автомобил
SIPP Код

Super Cover (AI+CDW+TP)

Super CDW+TP

Additional insurance – AI

Летен сезон от 01.05 до 30.09
Зимен сезон от 01.10 до 30.04

летен
€/ден

зимен
€/ден

летен
€/ден

зимен
€/ден

летен
€/ден

зимен
€/ден

EDMR, EWMR

 - €

- €

- €

- €

- €

- €

EDAR, CFMR, IWMR, IDMR, FWMR, IDAR, IWAR, FDAR, S/IVMR

- €

- €

- €

- €

- €

- €

FVMR, IFAR, FFAR, LDAR

- €

- €

- €

- €

- €

- €

 

Моля отбележете:

При заплащане на “Full Insurance”, клиентът получава пълно освобождаване от отговорност, само при представянето на протокол от КАТ, връщане на ключовете и документите на автомобила и не важи при употреба на алкохол или упойващи вещества. В случай, че клиентът не предостави изискуемите документи от КАТ за ПТП - заплаща пълния размер на щетите, както и броя дни до пълното възстановяване на автомобила. В случай, че клиентът не предостави необходимите документи от КАТ, при кражба или тотална щета, той е отговорен и заплаща пълната застрахователна стойност на автомобила. Закупуването на „Full Insurance” не покрива частични липси, загуба на части или аксесоари и щети по интериора на автомобила (тапицерия, табло, седалки, облицовка на багажник и др.). Изгубени документи, панел на касетофон, CD, рег. номер, GPS навигация или ключове на автомобила се таксуват по официална ценова листа налична в офисите на фирмата. 

При незаплащане на “Full Insurance”/„Пълна Застраховка“ в случай на щета се начислява еднократна административна такса в размер на 40 € + такса по официална ценова листа, налична в офисите на фирмата.

Гориво:

Автомобилът се предоставя с пълен резервоар. При връщане на автомобила с непълен резервоар, клиентът заплаща липсващото гориво на цена 1,50 €/л. и такса в размер на 10 €.

Еднопосочни наеми:

След предварителна заявка е възможна доставка или връщане на автомобила до друг град или офис на Car2GO Rent A Car и съседните държави. Примерни еднопосочни наеми:

Наемане  Връщане

Сума

Наемане  Връщане

Сума

София  Бургас

100 €

Бургас  Варна

50 €

София  Варна

100 €

Бургас  Приморско

35 €

София  Пловдив

80 €

Бургас  Созопол

25 €

Бургас  Равда

25 €

Бургас  Китен

35 €

Бургас Слънче Бряг

25 €

Бургас  Царево

40 €

Бургас Карнобат

30 €

Бургас  Несебър

25 €

Бургас Стара Загора

100 €

Бургас  Свети Влас

30 €Трансфер:

Примери за трансфери, извършвани от Car2GO Transfer Bulgaria:

Трансфер

Автомобил (1-3 места)

Миниван (4-5 места)

Минибус (6-8 места)

Летище София - Варна

- €

- €

- €

Летище София - Банско

75 €

80 €

98 €

Летище София - Боровец

55 €

65 €

58 €

Летище София - Истанбул

300 €

380 €

400 €

Летище София - Бургас

135 €

155 €

250 €

Летище Бургас - Варна

95 €

105 €

115 €

Летище Бургас - Слънчев Бряг/Несебър/Равда/Св.Влас

31 €

38 €

48 €

 

 Допълнителен шофьор и допълнително оборудване

За допълнителните екстри се прилага такса на ден, както следва:

Екстра

Цена на ден

Максимална Цена

Допълнителен шофьор

1,50 €

- €

Столче за бебе

4,00 €

50 €

Детско столче

3,00 €

40 €

Помощно детско столче (бустър)

3,00 €

40 €

Багажник за ски - ако е наличен

5,00 €

Вериги за сняг

2,50 € - автомобили
4,00 € - SUV

25 €
40 €

GPS навигация

5,00 €

75 €

Мобилен телефон и СИМ карта с включени минути

3G WiFi

Такса извънработно време: 

При наемане или връщане на автомобил извън работно време се прилага такса в размер на 20 €. Работно време: Понеделник – Неделя 09:00 – 18:00 часа. На официални празнични дни – Великден, Коледа (24.12, 25.12, 26.12), Нова Година (31.12, 01.01) се прилага такса - 09:00-18:00 ч – 20 €; 18:00-09:00 ч – 40 €. 

Допълнителни такси:  

При нанесени щети по автомобила, в следствие на ПТП, наемодателят начислява такса за административно обслужване при завеждане и отстраняване на щети с минимален размет от 40 €. Административна такса не се начислява при "Пълна застраховка".

Условия за анулиране/промяна на резервация:

Потвърдена резервация може да бъде отказана/променена до 72 часа преди началото на наемния период, без начисляване на такси. При отказ/промяна на резервация, по-малко от 72 часа преди началото на наемния период, се начислява такса в размер на 15% от крайната наемна цена, но не по-малко от наемната цена на автомобила за 1 ден. Предплатената сума няма да бъде възстановена в случай на неявяване на Наемателя. Извършената предплата при направата на резервация ще бъде възстановена, в случай, че не може да бъде предоставен алтернативен автомобил.

Допълнителна информация:


След предварителна писмена заявка от страна на НАЕМАТЕЛЯ и писмено одобрение от страна на НАЕМОДАТЕЛЯ, могат да бъдат премахнати рекламните стикери от резервирания автомобил. Начислява се еднократна такса в размер на 20 €. Възможни са ограничения. Стикерите се отстраняват от служител на Car2GO Rent-A-Car Bulgaria. При неодобрено премахване на рекламното брандиране, се прилага такса в размер на 40 €. Ако премахването на рекламните стикери е причинило увреждания по боята или лака, допълнително се прилага такса съгласно утвърдената ценова листа на НАЕМОДАТЕЛЯ.

 

Гарантиране на клас:

Моля отбележете, че Car2GO Rent-A-Car не гарантира специфична марка и модел. Гарантирано е предоставянето на автомобил от същия клас, размер, брой врати, брой места. В случай, че резервираният автомобил не е наличен към датата на наемане, ще получите по-висок клас без доплащане.

Отстъпки:

Car2GO Rent-A-Car предоставя отстъпки на своите лоялни клиенти. След първата потвърдена резервация, Наемателят получава регистрация в сайта ни и следните отстъпки за следващи резервации:

 • След 1-ва потвърдена резервация - 3%
 • След 2-ра потвърдена резервация - 5%
 • След 3-та потвърдена резервация - 10%
 • След 6-та потвърдена резервация - 15%

 

24/7 ОБСЛУЖВАНЕ

Нашият екип е на разположение, за да помогне с всички ваши въпроси относно вашият наем.

РЕЗЕРВИРАЙ ОНЛАЙН

Бързо, лесно и сигурно!

МНОЖЕСТВЕНИ ЛОКАЦИИ

Бургас, Пловдив, София, Банско, Русе, Стара Загора

НИСКИ ЦЕНИ

Наемане на коли, при най-ниски цени онлайн.

Страницата ни използва "бисквитки"

за да гарантира възможно най-качественото предоставяне на услугите ни. Използвайки я, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.

Copyright © 2016-2022 Car2GO Rent A Car Bulgaria. All Rights Reserved.

DMCA.com Protection Status